• voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Niets is wat het lijkt

Januari. De maand van goede voornemens. Als ze bij mij allemaal gelukt waren de afgelopen 41 jaar (volgens mij had ik ze niet op de lagere school...) dan was ik nu 'de perfectie' geweest. Als je in Google dan 'droomvrouw' ingetikt had, had je mijn afbeelding gezien. In de Dikke van Dale had achter het woord perfectie mijn naam gestaan.
Maar helaas, zoek alles op, je zult niets van mij vinden. Als ik door Instagram scroll zie ik alleen maar perfecte leventjes. Levens die hollen van weekendtrip naar sterren-restaurant en van killer body naar mealprep. Van 'bounty island' naar 'dreamjob'.

Nu houd ik er erg van om andere mensen leuke dingen te zien doen (ik geniet gewoon mee, zeg maar) en ben ik wars van mensen die hun ellende te toon spreiden op sociale media. Maar toch, met al die perfectie en perfect ogende leventjes, lijkt mijn leven eigenlijk een regelrechte hel. In één opzicht is het dat ook: mijn man is ongeneeslijk ziek. Maar misschien dat ik juist daardoor ook geniet van de imperfectie van het leven? Wat is imperfectie ten opzichte van een ziek lichaam? Ik mag dan wel niet groot zijn, maar wel ogenschijnlijk gezond. Hoe blij moet ik zijn met mijn te dunne haardos ten opzichte van diegene zonder haar door de chemo?

In mijn salon streef ik ook naar jouw perfecte versie, zeker. Maar wat ik er altijd bij vertel is dat mijn behandelingen, mijn handen gelimiteerd zijn. En ondanks dat ik ooit wonderen verricht ben jij geboren met een huidtype dat je nooit kan veranderen. Je huidconditie kunnen we wel veranderen maar daarbij is jouw toewijding om twee maal daags je huid te verzorgen van onschatbare waarde (die killerbody die Lieke van Lexmond nu heeft kwam ook niet door niets doen maar door keihard werken).
Niets voor niets dus.

Aan de perfectie op instagram zit vaak een jarenlange toewijding die je niet gezien hebt. En veel perfectie is nep.
Zoals ik ooit de 'perfecte huid' in mijn salon kreeg. Tot ik de make up verwijderde en de ellende tevoorschijn kwam. Het meisje huilde en wilde de huid die ze op Instagram liet zien. Deze 'Cover Up' door make up en een filtertje staat voor mij symbool voor vele levens op instagram:

niets is wat het lijkt.

 

Naar het overzicht

Ik kwam bij Yvonne terecht na ervaringen met andere "specialisten". Eigenlijk was ze mijn laatste hoop. Ik was wat sceptisch doordat alles wat ik voorheen al had geprobeert niet heeft mogen werken. Eigenlijk... lees meer

- Alice - via Google Reviews

Wil je niets missen?

Wil je graag informatie ontvangen over behandelingen, producten en algemene informatie over je huid en je gezondheid, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

THOCLOR-LOGO-ZWART
MELINE-LOGO-zonder-achtergrond
DrK-logo-zwart
Decoded-Skin-Logo
Loveli
Logo-pHformula-transparant
iDEALPostNL