Trucje
In de voedingsindustrie gebeurt het al een tijdje: een omstreden ingrediënt krijgt ineens een andere naam: het E-nummer wordt veranderd in een gewoon woord. De klant zoekt het omstreden nummer of ingrediënt, kan het niet vinden op de verpakking en hoppa, het product gaat in de boodschappenkar. Missie geslaagd: het product wordt toch gekocht.
Ook in de cosmetica industrie is die truc nu ontdekt. Door alle media aandacht, internet en vloggers en bloggers wil ondertussen niemand meer een product met minerale olie op zijn of haar gezicht.
Wij, huidspecialisten met ingrediëntenkennis, waarschuwden onze klanten voor producten met minerale olie en paraffinum liquidum.
Dus wat doet de slimme cosmetica industrie? Ze noemen dit ingrediënt ook anders. Want om het product goedkoop te houden (dus de marge groot) maar wel een fijne textuur te geven blijft dit ingrediënt op nummer één staan bij de grote cosmetica bedrijven.
De nieuwe naam
Hydrogenated Dedicene. Klinkt onschuldig toch? Hydro doet vermoeden dat het vocht inbrengt. Het tegendeel is waar: het is gewoon minerale olie en zal je huid verstoppen, puistjes en mee-eters veroorzaken en je huid uitdrogen.
In deze tijd waar bijna iedereen de schappen met de pakjes en zakjes en klant en klaar producten voorbij loopt, geeft dat fabrikanten de noodzaak om de consument toch om de tuin te leiden: de zin ‘geen toegevoegde suikers’ op de verpakking betekent helemaal niet dat het product gezond is: het kan nog steeds veel te veel natuurlijke suikers bevatten.
Ook de kleur van de verpakking doet je ooit geloven dat het product echt gezond is: kijk naar de naturel kartonnen verpakkingen, de natuurlijk aandoende product namen en de groene blaadjes en natuurlijke afbeeldingen op de verpakkingen die je verleiden tot aankoop.
Vraag naar de ingrediënten
Ook de cosmetica industrie is vindingrijk en laat jou graag geloven dat hun product vrij is van omstreden ingrediënten zoals minerale olie, hormoonverstorende ingrediënten en schadelijke conserveringsmiddelen door het gewoon een andere naam te geven.
Wil je zeker zijn dat een cosmetica product geen verstoppende of uitdrogende ingrediënten bevat? Vraag dan eerst of je de verpakking mag zien, maak er een foto van en zoek op internet de ingrediënten op.
Het bespaart je een een hoop pukkels en een hoop geld op jaarbasis…
Heel fijn, relaxed goede uitleg over de producten! lees meer