• Lid van ANBOS

Mrs. Mustache and Mr. Bunny-Ears

Haren…

Als kind droomde ik van lang haar met krullen. Maar ik had de pech dat ik met het meest steile haar dat er bestaat geboren ben. Twee jaar geleden liep ik door de Bijenkorf en werd ik door een jongeman aangesproken: of ik misschien mooie krullen wilde? Natuurlijk wilde ik dat, maar ik verzekerde hem dat het met mijn haar niet ging lukken. Elke krultang en Carmenset had ik al geprobeerd. Zonder resultaat. Hij beloofde dat het met de krultang van Jose Eber ging lukken. En warempel! Ze bleven zitten! Dus nadat ik twee uur door de Bijenkorf gestruind had met 3 krullen in mijn haar ging ik over tot aankoop (nadat de jongen zo lief was om mijn hele haardos in de krul te zetten).
Zo blij als een kind was ik met mijn krultang. Ik neem ‘m overal mee naar toe. Zelfs op de piste gaat deze dame niet krulloos naar beneden.

Maar zo sprak ik ooit een moeder op school die mijn steile haar zo prachtig vond: ze steilde haar immense krullenbos wel af en toe met een steiltang, maar alleen tijdens droog weer: bij iets te vochtig weer zaten de krullen er meteen weer terug in. En ik vertelde haar dat ik zo zou willen ruilen… Conclusie: Het is nooit goed; heb je krullen, wil je steil haar en visa versa. We zullen nooit tevreden zijn met ons haar: niet qua stijl of kleur…

Het enige haar waar we allemaal niet blij mee zijn is ons lichaamshaar. Op een verdwaalde hippie na scheert, waxt of lasert iedereen wel wat op zijn of haar lichaam.

De bikinilijn wordt netjes getrimt in een streepje en een ander kiest voor een haarloos exemplaar.
De benen worden, vooral in de zomer, ontdaan van elk haartje. Dons of geen dons: het doet je benen zo mooi glanzen nadat er een laagje bodymilk op zit. Menig man komt in de zomer zijn rug of borst laten waxen.

Maar dan die bovenlip, die neus en die oren…

Hoezeer we ook bezig zijn met ons lichaam: aan ons ‘hoofdhaar’ schijnen we nogal verknocht te zijn. Het haar op je kruin, dat snap ik, maar de rest… Ik kan het toch echt niet nalaten om dan te denken: “Prachtig verzorgd haar, leuke trui… maar wel flinke bovenlipbeharing, slash oorbeharing, slash neusbeharing…”
Want samen met die ontsierende haartjes komt namelijk ook de bijziendheid met de jaren en laat dat nu voor velen de reden zijn dat die haartjes nooit opgevallen waren. Een eerlijke omgeving (lees partner, vriendenkring) is dan handig, maar die blijken het onderwerp vaak toch niet aan te durven… Je mag al blij zijn als je omgeving je attendeert op een stukje sla tussen je tanden.

Het is mijn plicht als huidcoach om je te attenderen op dit ‘probleem’.

Geloof me: je bent zo veel meer verzorgd en mooier als je die haartjes weghaalt. Pijnlijk? Een beetje. Maar het gevoel daarna is heerlijk: je hebt er weken geen omkijken naar. Klanten die komen voor een gelaatsbehandeling hoeven er heus niet een volledige behandeling voor te boeken: ook een waxafspraak tussendoor is mogelijk (ik doe geen losse waxbehandelingen voor klanten die niet voor behandelingen komen, sorry, not sorry...).
Door het waxen worden de haartjes uiteindelijk ook minder en dunner.

In 2016 gaan we gewoon wat eerlijker zijn naar elkaar. Dus naast "je hebt sla tussen je tanden", fluisteren we ook voortaan "je hebt haartjes op je bovenlip / oren / uit je neus", OK?

Ik denk dat de meesten het wel aan kunnen.

 

 

Liefs,

Yvonne

 

Naar het overzicht

Yvonne is zeer professioneel, gezellig en resultaatgericht! Voelt als een warm bad. lees meer

- Vivienne - via Facebook

Wil je niets missen?

Wil je graag informatie ontvangen over behandelingen, producten en algemene informatie over je huid en je gezondheid, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

THOCLOR-LOGO-ZWART
LOGO-Biologique Recherche-RVB
Decoded-Skin-Logo
MELINE-LOGO-zonder-achtergrond
Logo-pHformula-transparant
iDEALPostNL