• Lid van ANBOS

Is het winter of lente?

Terwijl ik dit schrijf, tussen de drukte in de salon door, ervaren we de warmste decemberdag ever. 16 graden is het vandaag. Ik vrees dat we een witte kerst ook dit jaar op ons buikje kunnen schrijven…
Alhoewel de lente mijn favoriete seizoen is ben ik toch blij dat ik in een 4 seizoenen land woon. En als het dan winter is mag het voor mij echt winteren: heerlijk die vrieskou! Lente, zomer, herfst en winter in Nederland: Het landschap dat zo verandert verwondert me telkens weer. Het symboliseert het leven in optimale vorm. Het ontluiken van de natuur in de lente. Het vallen van de bladeren in de herfst. De geboorte van de lammetjes in april op de golfbaan waar ik golf en het vertrek van de vogels in het najaar. Een heerlijke salade met zalm en een roseetje op het terras van diezelfde golfbaan in de zomer en een stamppotje met een stevige Valpolicella in de winter (buiten bij de open haard onder onze veranda…) Ik geniet er volop van.


Je kost is in de zomer licht en in de winter zwaar: je lichaam heeft meer calorieën nodig om op temperatuur te blijven. We passen onze voeding mooi aan aan de seizoenen. Ook onze kledingkast wisselen we, graag met wat uitbreiding, elk seizoen weer om.
Maar het rare is: de meesten van ons gebruiken door al die seizoenen heen dezelfde huidverzorging. De behoefte van de huid is toch echt telkens anders in al deze 4 seizoenen. De lente is de periode om eens flink te exfoliëren: voorbereiden op de zomer die gaat komen. In de zomer staat bescherming van de huid met een hoge SPF centraal. De herfst is ook weer een exfoliatie periode samen met het herstellen van de zonbeschadiging van de periode daarvoor. Nu in de winter is het de tijd van hydratatie en verzorgen: de huid droogt uit door de verwarming en de open haard.

Je crème is in de zomer van lichtere textuur dan in de winter. Een olieverzorging ’s nachts en een romig masker na een lekkere peeling zal voor je huid op dit moment echt wonderen doen. Moet je in de zomer opletten met retinol in je nachtverzorging in verband met de verdunnende werking (trouwens een dagcrème met retinol is onzin: het breekt af door de zon), nu is het bij uitstek het ingrediënt om je huidconditie te optimaliseren. Indien je producten aanschaft in een tube of pompflacon (en dus niet in een pot…) kunnen de winterproducten die je straks nog niet opgebruikt hebt ook makkelijk bewaard blijven tot aan de volgende winter. Ik raad je aan om bij het wisselen van de seizoenen altijd even te kijken wat je nog hebt staan. Zodat je niet klakkeloos je vertrouwde product koopt. Bij mijn klanten kijk ik telkens of er iets aangepast moet worden. Is de klant op vakantie geweest naar de zon of gaat ze juist op wintersport? In dat laatste geval adviseer ik dan toch een rijker product om de gure kou overdag te trotseren. Ik hoor bij een volgend bezoek vaak dat manlief op de berg toch even het tubetje pakte om even te smeren… Neem desnoods alles mee tijdens je volgende bezoek (of maak een foto!) en we kijken hoe we het pakket aan kunnen passen aan de behoefte van de huid op dat moment.

Huidverzorging is maatwerk: een huidcoach geeft je een op maat gemaakt advies en je huid blijft hierdoor 12 maanden in topconditie. Je voorkomt door het maatwerk dat je verkeerde producten koopt voor het verkeerde moment en dat je huidconditie verslechtert. Mijn klanten kunnen beamen dat hun huidconditie nog nooit zo goed was en en ze uiteindelijk minder uitgeven aan huidverzorging en impulsuitgaven dan eerst. Win - win dus. Voor het geld dat je bespaart kun je mooi een heerlijke fles Valpolicella en een fles bubbels halen voor de feestdagen!

Nu we het daar toch over hebben:

Ik wens je hele fijne kerstdagen en een gezond, gelukkig en stralend 2016!

Yvonne

 

Naar het overzicht

Fijne afspraak. Goede uitleg over het vervolg van de behandeling. Rustgevend op het einde. lees meer

- Myra - via Salonized

Wil je niets missen?

Wil je graag informatie ontvangen over behandelingen, producten en algemene informatie over je huid en je gezondheid, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

THOCLOR-LOGO-ZWART
Loveli
DrK-logo-zwart
MELINE-LOGO-zonder-achtergrond
Decoded-Skin-Logo
Logo-pHformula-transparant
iDEALPostNL