• Lid van ANBOS

Huidcoach. It's in a name....

Mijn 1e blog! Eindelijk kan ik jullie vertellen over mijn grootste passie: de huid. In  mijn blogs ga ik jullie feiten en fabels voorleggen. Tips en trics geven. Jullie kunnen de bouw van mijn skincarecenter (in volle gang!) en mijn reis naar Las Vegas, waar ik een groot congres ga bijwonen, volgen. Maar af en toe krijg je ook een kijkje in mijn leven: over dingen die ik test. Dingen die ik proef. En laat ik ik je meegenieten van grappige, ontroerende of leerzame momenten in mijn leven. Maar allemaal met één overeenkomst: de huid.

In 1999 ben ik begonnen met mijn skincarecenter. Toen noemde je het gewoon een schoonheidssalon. Maar vanaf dag 1 had ik een vreselijke hekel aan die naam. Schoonheidsspecialiste: alsof wij iets met schoonheid te maken hebben. Schoonheid zit in jezelf. Daar kan niemand iets aan veranderen. Wij (huidcoach, kapper en stylist) kunnen enkel je schoonheid benadrukken, accentueren of als je het even kwijt was.... tevoorschijn toveren. Ik voel mij vanaf dag één eigenlijk huidcoach. Ik coach jou in het verzorgen van je huid. Ik zorg samen met jou dat je verlost wordt van die akelige acné of van die lijntjes die vijf jaar te vroeg zijn ontstaan.

In de bijna 17 jaar dat ik dit beroep met liefde, passie en toewijding uitvoer heb ik ons vak ten positieve zien veranderen. Huidverzorging is geen fabel, geen pampering. Huidverzorging is essentieel. In een maatschappij waarin je steeds vaker op je uiterlijk, lees verzorging, wordt afgerekend, is voor veel mensen het besef ontstaan dat huidverzorging een dagelijks ritueel moet zijn: net zoals tanden poetsen. Je bent eerder een uitzondering als je niet een skincarecenter bezoekt, dan er regelmatig wel één bezoekt. Mannen praten gerust in de kroeg over de crèmes die ze gebruiken. En je kind met acné rond laten lopen omdat 'het er nu eenmaal bijhoort' wordt gezien als de reinste kindermishandeling.

Het besef dat we die rimpels zelf voor een groot gedeelte kunnen voorkomen dringt langzaam tot ons door. Langzaam realiseren we dat die zon best lekker is, maar er beschermt in gaan liggen wel zo belangrijk is in de strijd tegen rimpels en huidkanker. 5 gevallen van huidkanker had ik afgelopen jaar in mijn praktijk. VIJF! Huidverzorging is belangrijk. En leuk! En betaalbaar indien je je niet laat verleiden tot onzinnige aankopen die toch in de vuilnisbak belanden. Die onzinnige aankopen doe je vaak 'onder invloed': Niet van een heerlijk glaasje, maar onder invloed van een verleidelijke commercial, met een beroemd model. Of die leuke actrice. Dan sta je voor het schap in de buurtdrogisterij en kies je het potje (juk!) met het mooiste kleurtje. Of met de meest pakkende, moeilijke tekst. Of die crème die vriendin A gebruikt want zij heeft zo'n mooie huid (ander huidtype, maar ja...). Of je wordt verleid in de plaatselijke parfumerie door een leuke actie 'met gratis lipstick'. Maar bovenal is het opmerkelijk dat er een crème geadviseerd of gekocht wordt zonder grondige huidanalyse. Want waarom hoort die crème bij jouw huid? Hoe kun je een crème adviseren als er nog make-up op je huid zit? Dat is hetzelfde als bij de tandarts binnenlopen en hij bij het schudden van je hand zegt: "oh, ik zie het al: een gaatje..." Nee, een goed verzorgingsadvies krijg je na een grondige reiniging. Na een gesprek over wat je doet en gedaan hebt voor je huid. En dan begin je rustig met een goede basis, om na een eventuele aanvulling te constateren dat je huid nog mooier geworden is. Nu je het zo leest zul je denken: wat is het toch logisch... en dat is het ook.  

Daarom:

Laten we samen werken aan een mooie gezonde huid. Die straalt. Die prachtig is. Laten we de tijd even stil zetten: die rimpeltjes zijn leuk als we 80 zijn. De puistjes laten we verleden tijd zijn. Laten we samen zorgen dat je huid straalt.... Zodat mensen niet kijken naar puistjes of een grauwe huid maar luisteren naar wat je te zeggen hebt, kijken naar je mooie ogen en je prachtige lach!

Liefs, Yvonne

Naar het overzicht

Was heerlijk, even een uurtje weg van alle ellende in de wereld. lees meer

- Angela - via Salonized

Wil je niets missen?

Wil je graag informatie ontvangen over behandelingen, producten en algemene informatie over je huid en je gezondheid, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

DrK-logo-zwart
Logo-pHformula-transparant
Loveli
THOCLOR-LOGO-ZWART
MELINE-LOGO-zonder-achtergrond
Decoded-Skin-Logo
iDEALPostNL