• voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Die heerlijke ziekenhuislucht....

Kortgeleden kwam ik in het ziekenhuis met mijn moeder. “Bah, die ziekenhuislucht,” zei ze.
Raar, maar voor mij heeft de geur van een ziekenhuis een positief effect op me.
Tot nu toe, gelukkig, heb ik niet zo’n vervelende ervaringen met het ziekenhuis. Sterker nog: de twee mooiste momenten van mijn leven vonden plaats in het ziekenhuis: de geboorte van mijn zonen.
Beiden zijn met een geplande keizersnede ter wereld gekomen. De geur van het ziekenhuis herinnert me altijd aan deze bijzondere gebeurtenissen.
Ik kan me echter voorstellen dat, indien je zwaargewond op een OK aankomt, je de geur van die OK associeert met pijn en verdriet.

Toen ik voor de ziekenhuisopname mijn kraamkoffer moest vullen nam ik natuurlijk niet het stuk zeep mee uit het kraampakket. Zeep, met een PH van 10, dat ging niet gebeuren. In plaats daarvan ging ik naar de Bijenkorf en kocht een heerlijke douchegel, bodymilk, deo en eau de toilette van Biotherm: Eau Vitaminée. Ongemerkt heb ik daarmee een herinnering gemaakt voor het leven. Nadat Thomas en Lucas geboren waren werd ik teruggebracht naar de afdeling, waar de verpleegkundige me waste met de heerlijke douchegel. “Wat een genot om daarmee te wassen”, zie ze. “Zeker met dit warme weer is die citrusgeur heerlijk.”

Vandaag, als ik de geur Eau Vitaminée gebruik, denk ik aan die bijzondere tijd. Die geur zal altijd verbonden zijn met de geboorte van mijn twee zonen.

Geur is ons sterkste zintuig. De associaties die geur met zich meebrengt is onbeschrijfelijk. Een geur kan je verliefd doen worden, voor totale paniek zorgen en je heel erg blij maken.
Ongemerkt. Indien je onverwacht een gevoel overvalt, ga dan eens bewust na of de geur op dat moment je misschien dat gevoel bezorgt.

Mensen associëren geuren met personen. Zo draag ik al jaren een heel bijzonder parfum waarvan ik het merk nooit noem. Het is ‘mijn’ geur. Ik wil niet dat anderen deze ook gaan dragen. Dat heb ik jaren geleden eens gedaan: het verklappen van mijn geur en plots liep mijn hele vriendinnenkring met dezelfde geur. Of mijn moeder die dezelfde geur die mijn man droeg, voor mijn vader kocht. Weg magie.

Zo zei iemand een keer op de golfbaan: “Yvonne is er." Waarop een andere persoon raar keek en vroeg: “Hoe weet jij dat nu?” “Ik ruik haar parfum."

Draag geuren naar de gelegenheid: een frisse geur overdag en een zwaarder parfum voor ’s avonds. Indien de geurintensiteit niet klopt kan dat ergernis met zich meebrengen. Iedereen herinnert zich wel een moment dat er iemand met een verschrikkelijke walm naast je in de bus zat of nog erger: in een restaurant.

Parfums zijn bijzonder. Ze creëren een herinnering. Kies ze daarom bewust en neem je tijd. Koop het parfum pas als de geur een halve dag op je pols zit en je denkt: dit hoort bij mij. De basis van een geur ruik je niet binnen vijf minuten en al helemaal niet op een papiertje. Koop juist niet de geur die je vriendin ook heeft: dat vind haar vriend of man echt niet leuk. Draag bij verdrietige momenten geen parfum, en zeker geen nieuwe: de geur zal dan altijd geassocieerd blijven met dat moment.

Komt er een bijzondere gebeurtenis aan, schenk jezelf dan een mooi parfum. Voor je trouwerij of die bijzondere reis. Zoek samen een geur uit voor het behalen van je diploma. Of voor de promotie van je man. Bij het gebruik van het parfum roep je ongemerkt de mooie herinneringen op. De beelden verschijnen dan vanzelf.

En onthoud: een man zal nooit je tas onthouden, een vrouw nooit je hippe zonnebril.... maar je parfum echter wel…

Liefs,

Yvonne

 

Naar het overzicht

Als ik bij Yvonne ben is het altijd een relax momentje voor mij. Ze neemt echt de tijd voor me. Ze is een echte specialist met alle kennis van haar vak en gebruikt de beste producten. Ik ben zeer tevreden... lees meer

- Mayke - via Google Reviews

Wil je niets missen?

Wil je graag informatie ontvangen over behandelingen, producten en algemene informatie over je huid en je gezondheid, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Loveli
THOCLOR-LOGO-ZWART
DrK-logo-zwart
Logo-pHformula-transparant
Decoded-Skin-Logo
MELINE-LOGO-zonder-achtergrond
iDEALPostNL