• Lid van ANBOS

De eerlijke blogger...

Een lieve vriendin en collega vraagt aan me: “Yvonne, wat is je geheim? Je ziet er zo goed uit. Jij hebt een geheim…” We werken overwegend met dezelfde merken en ze vraagt me naar mijn regiem. Ik noem mijn dag- en avondverzorging. Ze heeft op dit moment een vochtarme huid en ik raad haar aan een Hydrating Booster ook door haar BB crème te doen. Ze volgt mijn advies op. Vervolgens voorziet ze mij ook van wat waardevolle tips. Op de terugweg naar huis denk ik: ze volgde mijn advies meteen op. Dit terwijl ze zelf een super vakvrouw is. Als zij mij een tip geeft volg ik die ook op. Hoe vanzelfsprekend is het dat je een advies van een expert ook opvolgt?

Indien een persoon advies aan je geeft moet je er vaak vanuit gaan dat het goed bedoeld is. Die winterbanden in de herfst en winter bieden echt meer grip op de weg. Natuurlijk verkoopt de garage ze graag aan je, maar hij hoort ook graag dat je er echt profijt van hebt gehad. Die garagehouder wil oprecht dat jij veilig de koude periode doorkomt. Je bent dan een tevreden klant en komt terug. Misschien stuur je zelfs ook nog wat mensen door naar de vriendelijke man.

Voor mij als huidcoach is het niet anders, maar laatst had ik een klant die zei dat ik haar advies gaf alleen maar om die tube te kunnen verkopen. Mijn advies had een commercieel tintje. Ik wilde alleen maar verkopen. Zij volgde altijd het advies van bloggers op. Dat was tenminste eerlijk. Objectief.

Ik was echt verbaasd.

Het advies van een blogger volgen sommigen klanten dus wel trouw op. Want zij is toch gewoon een vrouw net als jij en ik? Zij zegt iets omdat ze dat echt vindt en niet omdat je iets bij haar koopt is het argument. Die blogger test van alles: vitamines waardoor ze zich veel fitter voelt, de crème van merk X en de mascara van merk Y. Ze verkoopt al deze dingen niet dus ze is toch eerlijk?

Een blogger zal nooit iets negatiefs over een product zeggen: als ze een merk afkraakt zal deze nooit meer iets opsturen en ook een andere fabrikant zal niets opsturen: de kans dat de eerlijke blogger hun product afkraakt is namelijk aanwezig. Bloggers zijn helemaal niet eerlijk. Er is geen enkele eerlijke blogger. Ze krijgen producten toegestuurd of kopen ze zelf in de hoop dat ze door de vele volgers en likes in de toekomst wel producten toegestuurd krijgen.

Maar die blogger heeft echt heel veel volgers, was het volgende argument. Dat heeft ze toch niet als ze er geen verstand van heeft?

Wist je dat je voor Instagram en Facebook volgers en likes kunt kopen? In Azië zijn grote kantoren waar ze de hele dag ‘fake accounts’ maken en waar je volgers kunt kopen. Want als je als blogger 5000 volgers hebt dan ben je blijkbaar goed en gaan meer ‘echte mensen’ je ook volgen. Als een ‘post’ 1000 likes heeft en de persoon die de post geplaatst heeft, heeft maar 200 volgers: gekochte likes. Kijk eens voor de grap naar die volgers. Vaak hebben ze geen naam maar een nummer (hoe grappig…), geen berichten en geen volgers. Indien dat soort volgers bij een account of post staan weet je het al: gekochte volgers of gekochte likes. Hoe triest.

De regering wil paal en perk gaan stellen aan het bloggen: bloggers moeten voortaan gaan vermelden dat ze de producten gekregen hebben en gratis reclame maken voor het product. Ook zal misschien de belastingdienst gaan komen: die producten vertegenwoordigen een behoorlijke waarde en dat is verkapt inkomen. Maar bovenal willen ze de volgers, vaak jonge meiden, beschermen: zij geloven de Miss Mascara's, Fitgirls en Foodies klakkeloos.

Eerlijk advies krijg je van iemand die iets te verliezen heeft.

Ik ken je huid: ik wil dat jij er goed uitziet en dat de producten die ik aanbeveel ook echt werken. Als jij tevreden bent kom je terug. Indien ik je iets aansmeer voel je je bekocht en kom je nooit meer. Een slecht advies kan ik me niet permitteren. Die blogger wel: 1 volger minder, denk je dat haar dat interesseert? Nee! 

Ik wil echt dat je huid mooier wordt, je gaat stralen en dat mensen jou ook gaan vragen wat je geheim is.
Zodat jij zegt: “Mijn geheim? Dat is Yvonne van SKYNS. Want zij zegt eerlijk wat mijn huid nodig heeft.”

 

 

Naar het overzicht

Ik kom nu al wat jaren bij Skyns en het is in een woord fantastisch. Ze blijft zich innoveren en inspannen om je huid zo optimaal mogelijk te houden of verbeteren waar nodig. De producten zijn een toevoeging... lees meer

- L - via Salonized

Wil je niets missen?

Wil je graag informatie ontvangen over behandelingen, producten en algemene informatie over je huid en je gezondheid, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Decoded-Skin-Logo
Logo-pHformula-transparant
DrK-logo-zwart
MELINE-LOGO-zonder-achtergrond
THOCLOR-LOGO-ZWART
Loveli
iDEALPostNL